Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: novina
Sob 14 Mar, 2009
rozmnażanie.
Autor Wiadomość
Bosu 

Wysłany: Czw 30 Lis, 2006   rozmnażanie.

Czy krewetka powinna donosić jajeczka aż do wylęgu młodych? Zauważylem, że moja zachwywała się tak jakby je składała. Czy to właśnie jest gubienie jajeczek?
I przy okazji proszę o identyfikację. Krewetki te kupowałem jako red cherry ale nie wydaje mi się aby wszystkie takie były :|

[ Dodano: Czw 30 Lis, 2006 ]
załączniki nie chcą się dodać:/

[ Dodano: Czw 30 Lis, 2006 ]
to może tak...

http://img174.imageshack....wy2kopiaom7.jpg

krewet 

Wysłany: Czw 30 Lis, 2006   

Tak powinna nosić az do wylegu młodych. Nie rozumiem jajeczka moze gubić w rózny sposób. Moze masz złe parametry wody lub jajeczka nosi 1 raz i jeszcze nie jest doświadczona. Na tym ostatnim zdjęciu to chyba jejaczka ale na 100% nie jestem pewnien bo słabe zdjecie. A co do krewetek to na 1 zdjeciu chyba red cherry ale nie jestem pewnien bo źle ją uchywciłes. Na 2 chyba babaulti

Bosu 

Wysłany: Czw 30 Lis, 2006   

na ostatnim zdjęciu to są na bank jajeczka bo chwilę wcześniej za filtrem je
"znosiła"; "gubiła". Myślę, że to jej pierwszy raz tej krewetki bo kupiłem je jak były małe. A co do uchwycenia krewetki na zdjęciu... to i tak ślęczałem przed akwa ze 2 godziny bo nie chciały się pokazać....

różowy_raczek 

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009   

Temat stary jak świat, ale ja jestem nowa w temacie krewetek. A teraz zapewne, po tylu latach, są nowe wiadomości odnośnie rozmnażania. Proszę więc o przybliżenie mi ich. :)
A sprawa jest taka: kupiłam niedawno małą gromadkę Red Cherry, są wśród nich również samice z "siodełkami". Dwie wyglądają na zupełnie dorosłe, bo duże są i mocno ubarwione. W drugim akwarium natomiast mam dwa samce, które są u mnie już prawie rok. Pytanie brzmi tak: czy jest jakaś możliwość, że gdy wpuszczę do nich te dwie nowo kupione samice, jajeczka zostaną zapłodnione przez nie? Czy też te samice są już od dawna zapłodnione przez jakiegoś samca i zawsze będą dawały potomstwo po owym samcu, i nie da się już domieszać nowych genów? Bo coś słyszałam, że przechowują nasienie.

KuMaK 

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009   

Jak je wymieszasz to normalnie będą się mnożyć chyba ze jak mowisz samiczka któras jest juz zaplodniona i nasienie przechowuje.

Kumak To Samo Zuoooo!

Odpowiedz do tematu